Om ROT-avdraget

Skatteavdrag för takläggning och andra takarbeten

Sedan 1990-talet har det varit möjligt att göra avdrag för de arbetskostnader som uppkommer vid renovation, om- och tillbyggnad. Det så kallade ROT-avdraget är flitigt använt i vår bransch och det kan ge dig 30 % avdrag när du anlitar oss på Takläggare Jönköping. Skatteavdraget är personligt och ger dig rätt till en maximal summa på 50 000 kronor per år. ROT infördes av regeringen för att underlätta för dig som kund att anlita seriösa och kunniga företagare.

Avdrag som gör vårt arbete ännu mer prisvärt

Ett ROT-avdrag är kopplat till den enskilda individen, man brukar säga att det är ett personligt skatteavdrag. Om ni är två vuxna och över 18 år och dessutom äger och bor i samma bostad kan ni få göra avdrag för upp till 50 000 kronor per person och år. Den mest omfattande kostnaden när man anlitar en hantverkare brukar vara arbetskostnaden. ROT-avdraget gör så att denna utgift minskar betydligt.

Ett system som bygger på fakturamodellen

Om du uppfyller villkoren för att få ROT-avdrag och anlitar våra takläggare i Jönköping så sköter vi kontakten med Skatteverket. Vi ser till så att ditt avdrag hamnar direkt på fakturan. Detta förfarande underlättar för dig som kund, och du behöver inte oroa dig för pappersarbetet.